Turbot

Nume stiintific: Psetta maxima
Familia: Bothidae
Specia: Psetta maxima

Descriere:

Femelele cresc mai repede dacat masculii si ajung la maturitate sexuala la aproximativ 3 ani. Ele pot depune icre spontan in captivitate si este posibila controlalrea lor prin modificarea temperaturii apei si a zilei-lungime. Femelele pot depune pana la 15 milioane de icre cu diametrul de 1mm. La nastere larva are 3 mm si ajunge la stadiul de adult in prima luna de viata

Turbotul este de regula carnivor si se hraneste cu pesti mai mici si cu languste. Turbotul este recunoscut pentru ca ajunge la o greutate maxima de aproximativ 25 kg, cu o lungima de 1 metru, la o varsta de aproximativ 27 de ani.

Acvacultura:

Mai ales in prima luna dupa nastere, larvele sunt extrem de sensibile ca urmare a extremelor fiziologice de dezvoltare, si o atentie deosebita trebuie sa fie luata cu privire la componenta substantelor nutritionele si a strategiei de hranire.

Cele mai bune rezultate priovind cresterea economica sunt obtinute in sistemele cu nisip in iazuri de 30cm adancime, la o temperatura ideala intre 14 si 20 grade Celsius.In general turbotul este relativ robust la schimbarile de salinitate si temperatura. De obicei ajunge la greutatea de sacrificare de 1,5kg la varsta de 2 ani.

Publicat în categoria Turbot pe de .